Gregori Montserrat

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)


Interès: Mirar i passar

Picnic: No

Gregori Montserrat - imatge 1

El carrer Gregori Montserrat està situat entre el carrer de Font i Boet i la Plaça de Catalunya.

historia

Informació històrica

El mestre Gregori Montserrat va néixer l'any 1835 a Gratallops, província de Tarragona, i va morir al 1895 a Caldes de Montbui.

Biografia.

Es va quedar orfe de nen, la qual cosa va provocar que anés a viure amb un parent seu que li va ensenyar l'ofici de barber, tasca que va practicar durant una bona temporada a una barberia del carrer Tallers de Barcelona. Durant la seva estada a Barcelona es va formar per ser mestre a l'Escola Normal de Barcelona. Al 1858 va acabar la carrera amb una nota d'excel·lent. En 1859, després de guanyar les oposicions, se li adjudica una plaça a l'escola pública de Caldes de Montbui, la qual va mantenir fins a l'any de la seva mort al 1895.

Va ser un mestre molt ben considerat al municipi i la seva mort va ser molt sentida, fins a tal punt que l'any 1929 l'Ajuntament de Caldes de Montbui decideix dedicar-li el nom d'un carrer.
altres

Visions personals

Grup d'acollida 2.

En Gregori Montserrat va néixer a finals del segle XIX a un poblet de la província de Tarragona. Es va quedar orfe de nen i el va cuidar un parent que era barber. Aquest parent li va ensenyar l'ofici de barber, el qual va practicar a Barcelona, al carrer Tallers, durant una temporada. Però al Gregori li agradava estudiar, volia ser mestre. I així va ser.

Vivint a Caldes es va casar amb una altra mestra que també treballava al poble. Va tenir 11 fills.

Tothom al poble deia que era un mestre fantàstic. Dedicava més de 15 hores al dia a ensenyar. Ajudava molt els joves que veia amb talent.

Tres anys després de morir, l'Ajuntament va decidir posar el seu nom a un carrer de Caldes de Montbui com a homenatge per la seva dedicació. Va ser mestre durant molts anys.

La nostra escola està al carrer Mestre Gregori Montserrat.

Això ens agrada molt¡¡¡

Ens ha semblat una història molt interessant, hem parlat a classe dels mestres dels pobles petits dels nostres països.

Comentem que a Mali, per exemple, els habitants dels pobles s'han d'encarregar de l'allotjament del mestre: l'alcalde li busca una casa, la gent li paga amb menjar i els alumnes l'ajuden a cuidar l'hort.


ENGLISH VERSION.

MESTRE GREGORI MONTSERRAT

Gregori montserrat was born in a small village in Tarragona at the end of XlX century. His parents died when he was very young, a relative looked after him and tought him his job: barber.

He worked as a barber in Barcelona at Tallers Street. He liked to study and wanted to became a teacher so he did.
He got married, his wife was also a teacher, and went to live in Caldes de Montbui where both thought. They had eleven children.

Caldes citicens said that he was a great teacher. He spent more than fifteen hours a day to teach. He helped talent young people very much.

After his dead, The City Hall of Caldes de Montbui decided to call one of its streets with his name in recognition of his full time dedication of teaching during so many years. Our school is at Mestre Gregory Montserrat Street.We are very pleased for it.
We believe it is a very interesting story of teacher's homes. We spoke in our classroom  about small towns in different countries. We comment an example: in Mali people of town are responsible to find teacher's housing. The Mayor provides houses for them. Many people pay teachers with food or their pupils help them working in their fields sometimes.


anterior tornar següent

-