Parc de Can Rius

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)


Interès: Visitar

Picnic: Sí

Parc de Can Rius - imatge 1
Parc de Can Rius - imatge 2
Parc de Can Rius - imatge 3
Parc de Can Rius - imatge 4
Parc de Can Rius - imatge 5
Parc de Can Rius - imatge 6
Parc de Can Rius - imatge 7
Parc de Can Rius - imatge 8
Parc de Can Rius - imatge 9
Parc de Can Rius - imatge 10
Parc de Can Rius - imatge 11
Parc de Can Rius - imatge 12
Parc de Can Rius - imatge 13
Parc de Can Rius - imatge 14
Parc de Can Rius - imatge 15
Parc de Can Rius - imatge 16
Parc de Can Rius - imatge 17
Parc de Can Rius - imatge 18
Parc de Can Rius - imatge 19
Parc de Can Rius - imatge 20
Parc de Can Rius - imatge 21
Parc de Can Rius - imatge 22

El Parc de Can Rius es troba a Caldes de Montbui, al marge occidental de la riera. Es tracta d'un parc de 13.000 metres que compta amb una zona de jocs infantils.

etimologia

Origen del topònim

El nom del Parc ve donat pel balneari, aquest data del segle XVI i el seu propietari era Joan Destorrent. Al llarg dels segles el balneari passa per les mans de diferents famílies: els Bou, els Rius i finalment els de Sans. Va ser el cognom Rius el que va quedar com a nom del centre termal calderí.
historia

Informació històrica

L'any 1878 es va plantar la majoria d'arbres que actualment encara es conserven. El Parc es trobava al costat del balneari de Can Rius i els banyistes i vianants hi venien a passejar.
Des de l'ajuntament s'ha volgut conservar la vegetació original i mantenir l'essència de jardí, passeig i esbarjo que va tenir fa anys.
Al final del jardí trobem un mirador des d'on es veu la riera, l'esglèsia i un dels balnearis que formen part de la vila termal de Caldes de Montbui.
altres

Altres informacions

Al Parc de Can Rius es troba també el balneari que porta el mateix nom, actualment a aquest se l'anomena Espai de Can Rius i és un conjunt de sales polivalents a disposició de la ciutadania i de les institucions públiques i privades. Aquests espais son fruit de la reforma de l'antic menjador i de les cuinas del Balneari Can Rius, emblemàtic equipament termal de Caldes de Montbui.
altres

Visions personals

Després de realitzar una sortida per Caldes i observar tot l'entorn vam finalitzar la nostra excursió al Parc de Can Rius on vam podem descobrir la flora i la fauna del parc, vam poder veure el Balneari de Can Rius per fora i vam poder gaudir jugant a la zona infantil de Can Rius. Tot i això els infants ja coneixen anteriorment aquest parc, ja que està molt a prop de l'escola i sovint hi van després de les classes, van a dinar al migdia quan fa bon temps i fan picnics i barbacoes els caps de setmana amb les famílies.
investigadors

Investigadors

EI2A, Escola El Farell

anterior tornar següent

-