Plaça Taunusstein

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)


Interès: Mirar i passar

Picnic: No

Plaça Taunusstein - imatge 1
Plaça Taunusstein - imatge 2
Plaça Taunusstein - imatge 3
Plaça Taunusstein - imatge 4
Plaça Taunusstein - imatge 5
Plaça Taunusstein - imatge 6
Plaça Taunusstein - imatge 7
Plaça Taunusstein - imatge 8

La plaça Taunusstein es troba al davant d'una de les entrades que donen accés al parc de Can Rius, que es localitza al marge occidental de la riera de Caldes.
Aquestes són les coordenades de la localització de la plaça Taunusstein:
41º38' 09.27" N
2º09' 31.10 E
213 m. alçada

etimologia

Origen del topònim

L'origen del topònim es deu a que la nostra població, Caldes de Montbui, està agermanada amb Taunusstein, una població alemanya, des del 1989.

Taunusstein és una localitat alemanya de l'estat federat de Hesse a la regió de Darmstadt i el districte de Rheingau - Taunus. Es va formar l'1 d'octubre de 1971, al fusionar les anteriors comunitats de Bleidenstadt, Hahn, Neuhof, Seitzenhahn, Watzhahn i Wehen, i va agregar, al 1972, les de Hambach, Niederlibbach, Orlen i Wingsbach, de manera que va aconseguir la consideració de vila.

Aquesta localitat es troba a uns 10 km al nord-oest de Wiesbaden i 10 km a l'oest de Idstein i l'autopista A-3. És una zona rural a uns 30 km del riu Rhin. El punt més baix se situa a 310 metres sobre el nivell del mar i el més alt a 613,9 metres.

Taunusstein limita al nord amb les comunitats de Hohenstein i Hünstetten i la ciutat de Idstein, a l'est amb la comunitat de Niedernhausen i al sud amb la ciutat de Wiesbaden, a l'oest es troben Schlangenbad i Bad Schwalbach.

Taunusstein té una població de 29.501 habitants.
historia

Informació històrica

1986 Primers contactes amb la població de Taunusstein.
1987 Any d'intercanvis oficials de les comissions promotores.
1988 Intercanvis i visites oficials amb la Creu Roja i els Bombers.
1989 Agermanament oficial de Caldes de Montbui i Taunusstein.
1990 Conveni amb l'Ajuntament de Caldes de Montbui i compromís del Cercle d'Amics de Taunusstein.
altres

Altres informacions

El Cercle d'Amics de Taunusstein és una associació formada per famílies de Caldes de Montbui que volen establir contacte amb gent d'un altre país, en aquest cas de Taunusstein, i que volen gaudir i aprendre de les seves custums, festes, cultura, idioma, etc.

Aquesta associació organitza moltes trobades, excursions i viatges per a tots els seus socis. Per exemple, sempre celebren una festa a la primavera i una altra a l'hivern. En aquestes festes, els socis assistents porten un plat de menjar (ja sigui dolç o salat) per sopar. També s'aprofita per informar als socis de tots els esdeveniments que es duran a terme i de futurs viatges.

Així mateix, el Cercle d'Amics de Taunusstein ofereix a tot aquell que vulgui un curset per apendre alemany.

La primera presidenta del Cercle d'Amics de Taunusstein va ser la Sra. Rosita Macau.

Per saber més informació sobre el Cercle d'Amics de Taunusstein podeu consultar aquesta pàgina web: http://cercleamicstaunusstein.entitatsdecaldes.cat/
investigadors

Investigadors

CM1B, Escola El Farell

anterior tornar següent

-