Plaça Lluís Artigas

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)


Interès: Aturar-se

Picnic: No

Plaça Lluís Artigas - imatge 1
Plaça Lluís Artigas - imatge 2
Plaça Lluís Artigas - imatge 3
Plaça Lluís Artigas - imatge 4
Plaça Lluís Artigas - imatge 5
Plaça Lluís Artigas - imatge 6
Plaça Lluís Artigas - imatge 7

La plaça està situada entre els carrers Sabadell, Gustavo Adolfo Bécquer i el carrer Molí. La seva estructura és triangular. Està envoltada de casetes de dues plantes. Al mig hi ha una estructura, gronxadors i jocs perquè els nens i nenes del barri hi puguin jugar. També hi ha una font de ferro i alguns arbres que voltegen una part de la plaça. El terra és de sorra i quan plou es fan bassals.

etimologia

Origen del topònim

Lluís Artigas va néixer a Caldes l'any 1945. Va ser un jove molt actiu; estava associat a diverses entitats del poble i participava activament amb grups juvenils, tan culturals com esportius. Va ser, juntament amb altres calderins, fundador del PSC del nostre poble. Va treballar per la creació de l'escola bressol El Gegant del Pi i per la millora de l'actual escola Montbui.
historia

Informació històrica

Treballador infatigable durant la pre-democràcia, un cop finalitzada la dictadura franquista va ser regidor durant les dues primeres legislatures democràtiques quan en Miquel Puig era alcalde.
A principis dels anys 80 Caldes necessitava vivendes econòmiques. Lluís Artigas com a regidor va ser qui va lluitar i va gestionar tots els tràmits necessaris per convertir els camps de conreu en terrenys edificables en la zona propera on és ara la plaça. Va morir prematurament al 1984. Posteriorment, com a reconeixement per la tasca feta, l'Ajuntament de Caldes va decidir posar el seu nom a aquesta plaça.
altres

Altres informacions

Dins la plaça es troba una escultura creada per l'artista nascuda a Caldes, Dolors Molina.
Abans era una font que funcionava, però actualment només queda l'escultura.
altres

Visions personals

Quan des de l'escola mestre i alumnes vem començar a cercar informació sobre aquest topònim vam veure que no hi havia massa informació.
Com ens costava molt, vam decidir visitar la plaça i allà vem mirar què hi havia, entre quins carrers està situada, i vem fer fotos dels racons de la plaça.

Per aconseguir informació històrica de la plaça vem trucar al seu germà, Pere Artigas, i ell ens ho va explicar.

anterior tornar següent

-