Torre Roja

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)


Interès: Mirar i passar

Picnic: No

Torre Roja - imatge 1
Torre Roja - imatge 2
Torre Roja - imatge 3
Torre Roja - imatge 4
Torre Roja - imatge 5
Torre Roja - imatge 6
Torre Roja - imatge 7
Torre Roja - imatge 8
Torre Roja - imatge 9
Torre Roja - imatge 10
Torre Roja - imatge 11
Torre Roja - imatge 12
Torre Roja - imatge 13

El Carrer Torre Roja, va des del Carrer Major, passant pel Pont Romànic, fins a la Plaça Tounusstein.

etimologia

Origen del topònim

El nom del carrer ve donat per l'existència d'una torre de vigilància que hi ha en un turó del poble, anomenada Torre Roja.
historia

Informació històrica

Justament on està construïda aquesta antiga torre de vigilància ja en ruïnes, hi ha un antic poblat ibèric.Els íbers van veure en aquest lloc un indret perfecte per poder-hi construir el seu poblat, ja que tenien unes bones vistes per poder controlar el seu territori.
No va ser, però, fins a l' època medieval, quan els cavallers de la zona hi van construir la torre de vigilància pel mateix motiu que els íbers s'hi van instal·lar. Actualment la torre està en ruïnes però el lloc és un indret fantàstic on, a part de les meravelloses vistes de la comarca, s'hi poden veure les restes del poblat ibèric.
altres

Altres informacions

Diu la llegenda que la Torre i l'indret on es troba es diu Torre Roja perquè...
En època medieval, sis segrestadors van segrestar a sis donzelles i se les van emportar a la torre. El noble de les terres, en saber-ho, va enviar a tota la seva cavalleria per salvar-les. Els segrestadors al veure tots els cavallers, van preferir suïcidar-se amb les seves pròpies armes. Va ser tanta sang la que es va vessar, que tots els voltants de la torre van quedar tacats de vermell.
Tot i creure, que la Torre i l'indret on està situada, es diu així per aquest motiu, podríem dir que la van anomenar Torre Roja, per la terra vermellosa que hi ha als seus voltants.
altres

Visions personals

Per fer aquest treball, ens vam organitzar per grups. Cada grup va haver de buscar informació sobre la Torre Roja, i a partir d'aquí, vam fer el següent treball:
Vam preparar i presentar en unes cartolines, tota la informació que vam trobar i després ho vam exposar a totes les classes del nostre cicle. Fent això, vam descobrir que en aquell indret, hi van viure els íbers. Així que també vam investigar qui van ser aquests i com van viure per les nostres terres. També vam descobrir la llegenda dels 6 cenyidors i les 6 donzelles, la qual ens va fer viatjar en el passat fins en èpoques de cavallers i princeses.
Per altra banda, el dia 25 de maig, vam fer una sortida per anar a visitar la Torre Roja i allà hi vam fer unes activitats molt interessants. A part de poder veure les vistes del nostre poble i part de la comarca, ens vam imaginar com hi haurien viscut els íbers. També, ens vam imaginar i recrear la llegenda dels cenyidors de les sis donzelles.
investigadors

Investigadors

CM2A, Escola El Farell

anterior tornar següent

-