Torre Marimon

Històric Geogràfic Social Onomàstic

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)


Interès: Visitar

Picnic: Sí

Torre Marimon - imatge 1
Torre Marimon - imatge 2
Torre Marimon - imatge 3

La Torre Marimon és una masia del municipi de Caldes de Montbui, situada al sud de la vila, a la dreta de la riera de Caldes.

etimologia

Origen del topònim

Les primeres referències d’aquesta finca les trobem al segle XVI, quan un membre de la família Marimon, de Caldes, es va casar amb la pubilla dels amos d’aquesta finca. La torre que dóna nom a la propietat és una reconstrucció de la primitiva que sembla que exercia funcions de guaita i bada.
historia

Informació històrica

La finca Torre Marimon, és propietat de la Diputació de Barcelona, té una extensió de 115 ha. Fou adquirida l’any 1923 per ubicar-hi l’Escola d’Agricultura de Barcelona . Acabada la guerra civil espanyola, l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona torna a la ciutat comtal. Els terrenys agrícoles de la Torre Marimon es converteixen en els camps de pràctiques d’aquesta escola. A més acull l’Escola de Capatassos Agrícoles que funciona fins l’any 1980. A partir de l’any 1980 s’imparteixen cursos de Formació Professional Agrària. A l’any 1996 cessen les activitats acadèmiques. Actualment hi ha l'IRTA, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, de la Generalitat de Catalunya.
altres

Altres informacions

Actualment a la Torre Marimon s’hi elaboren dos tipus de vins negres que pertanyen a la DO Catalunya. El vi "Torre Marimon Selecció" s’elabora amb el millor raïm produït a la vinya. El vi "Torre Marimon" s’elabora amb la resta de raïm un cop feta la selecció. El vi s’elabora i embotella al mateix celler de la finca.
investigadors

Investigadors

Escola Montbui, CM2B

anterior tornar següent

-